Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της μητρικής εταιρείας Microsoft, το LinkedIn φαίνεται να έχει κερδίσει τους χρήστες του και να καταγράφει ρεκόρ σε επίπεδα Engagement (αφοσίωση) του κοινού (+22% το 2021).

Όπως εξηγεί η Microsoft:

«Βιώνουμε έναν μεγάλο ανασχηματισμό στην αγορά εργασίας… το LinkedIn έχει γίνει κρίσιμο εργαλείο για τη σύνδεση των δημιουργών με τις κοινότητές τους, των ατόμων που αναζητούν εργασία με τους εργοδότες, των εργαζόμενων με νέες δεξιότητες και των πωλητών με τους αγοραστές».

Το LinkedIn προσθέτει συνεχώς νέα εργαλεία για να βοηθήσει τους διαφημιστές να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη αφοσίωση του κοινού, όπως την επιλογή ενίσχυσης αναρτήσεων με πληρωμένη απήχηση και τα εργαλεία ανάρτησης μεγάλης μορφής για εταιρικές σελίδες.

Επιπλέον, το LinkedIn ανέφερε πως οι Λύσεις Πωλήσεων, με επικεφαλής την πλατφόρμα Sales Navigator, η οποία έχει πλέον πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες που πληρώνουν, έφτασε για πρώτη φορά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα για το έτος 2021.

Αυτό δείχνει την αυξανόμενη αξία του LinkedIn για τους επαγγελματίες του marketing, με τα πρόσθετα εργαλεία να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες.

Σημειώστε: το 2016, όταν η Microsoft εξαγόρασε το LinkedIn για 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια, το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο είχε περίπου 430 εκατομμύρια μέλη, τα οποία τώρα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, με περισσότερα από 810 εκατομμύρια άτομα να έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή.

 

5 πράγματα που πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ για το LinkedIn

 1. Απευθύνεται σε επαγγελματίες.
 2. Το LinkedIn είναι ιδανικό για B2B (Business to Business).
 3. Το LinkedIn δεν είναι Facebook, δεν έχει βίντεο με γάτες και προσωπικές φωτογραφίες.
 4. Έχει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.
 5. Εδώ οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων αναζητούν περιεχόμενο που μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή τους.

5 ΛΥΣΕΙΣ που μπορείς να βρεις στο LinkedIn

Να βρεις Πελάτες

 • Δημιουργήστε μια εταιρική σελίδα για την επιχείρησή σας.
 • Δημοσιεύστε ενδιαφέρον περιεχόμενο.
 • Αντιδράστε και σχολιάστε στις ροές hashtag που σχετίζονται με τη Σελίδα σας.

Να βρεις Εργασία

Στην καρτέλα “Εργασίες”, μπορείτε:

 • Να αναζητήσετε θέσεις εργασίας.
 • Να αποθηκεύσετε τις αναζητήσεις.
 • Να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις για νέες εργασίες.

Να βρεις Συνεργάτες

Μπορείτε να συνδεθείτε με νέα άτομα και να τα προσθέσετε στο δίκτυό σας, είτε για τις τρέχουσες είτε για τις μελλοντικές επαγγελματικές σας προσπάθειες.

Να κερδίσεις Αξιοπιστία

Ζητήστε από νυν και πρώην συναδέλφους να γράψουν μια προσωπική σύσταση για την εμπειρία τους από τη συνεργασία μαζί σας — τις μοναδικές σας δεξιότητες και προσόντα, ικανότητες, επιτεύγματα κ.λπ.

Να γνωρίσεις το Κοινό-στόχο σου

 • Εκμεταλλευτείτε τα Hashtags #.
 • Ανακαλύψτε περιεχόμενο που το ενδιαφέρει.
 • Παρακολουθήστε τη δραστηριότητά του.

Μήπως ήρθε ο καιρός να αξιοποιήσεις το LINKEDIN;