Την προσεχή Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη του φετινού πρωταθλήματος του NBA, στη «φούσκα» που έχει δημιουργήσει η λίγκα για τις 22 ομάδες οι οποίες θα αγωνιστούν στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ανάμεσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, η πρωτοβουλία της Microsoft αναφορικά με τους θεατές πραγματικά ξεχωρίζει. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η εγκατάσταση οθονών LED ύψους 5m, που θα καλύπτουν τις 3 από τις 4 πλευρές του γηπέδου και σε κάθε μία από αυτές θα φιλοξενούνται τα πρόσωπα περισσότερων από 300 φιλάθλων, οι οποίοι θα παρακολουθούν τους αγώνες σε ζωντανή μετάδοση μέσω της λειτουργίας Together mode στην υπηρεσία Microsoft Teams.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να ευθυγραμμίσει τους ώμους και τα κεφάλια των φιλάθλων! Παράλληλα τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά τόσο το παιχνίδι, όσο και τους άλλους φιλάθλους. Επίσης και οι παίκτες θα μπορούν να βλέπουν τους φιλάθλους και τις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για πρωτόγνωρες και πρωτοπόρες εικονικές εμπειρίες παρακολούθησης αγώνων, που ίσως ανοίξουν το δρόμο στο μέλλον για κάτι ανάλογο και σε άλλα σπορ.