“Πώς ο παλιός μου υπολογιστής θα δουλέψει ξανά σαν καινούργιος;”. Μια απορία και αγωνία που απασχολεί ιδιώτες και επαγγελματίες όταν η απόδοση των υπολογιστών δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, και που συνοδεύεται από άγχος για το κόστος ενδεχόμενης αγοράς νέων συσκευών. Μάλιστα το άγχος αυτό αυξάνεται όταν μιλάμε για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πολλούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με επιτακτική την ανάγκη για κορυφαίες επιδόσεις.

Η πιο αποτελεσματική λύση για να μην καταφύγετε σε αγορά νέας συσκευής, και η οποία εφαρμόζεται ευρέως τόσο για desktop όσο και για laptop, είναι η αναβάθμιση με δίσκο SSD (Solid State Drive). Πρόκειται για δίσκους που διαφέρουν από τους κλασικούς σκληρούς δίσκους στο ότι δεν αποτελούνται από μηχανικά μέρη αλλά από τσιπάκια, στα οποία μεταφέρεται το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή (Windows, MAC OS X ή άλλο). Αν όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας περιμένετε πολλή ώρα μέχρι να “φορτώσει” τα προγράμματα ή να ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης στο ίντερνετ και να είστε σε θέση να δουλέψετε, ακούγοντας παράλληλα τον χαρακτηριστικό ήχο “επεξεργασίας”, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα για αναβάθμιση με δίσκο SSD.

Τα πλεονεκτήματα των SSD είναι πολύπλευρα:

  • Αποτελούν τρομερά οικονομική λύση σε σχέση με την αγορά νέου υπολογιστή. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς λίγες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν την άνεση να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αγορές χωρίς να σκέφτονται το κόστος.
  • Δεν χαλάνε εύκολα, αφού δεν έχουν μηχανικά μέρη. Γιατί αλλιώς, ποιο το νόημα να κάνεις μια αναβάθμιση/επιδιόρθωση αν γρήγορα χρειαστείς πάλι service;
  • Ο υπολογιστής αποκτά μεγαλύτερη ταχύτητα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι σκληροί δίσκοι μπορούν να πιάσουν ταχύτητες μέχρι 250 MB/s περίπου, οι SSD φτάνουν μέχρι και 3.200 MB/s. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για επαγγελματίες που αποθηκεύουν ή δουλεύουν με μεγάλα, βαριά αρχεία.
  • Καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Άλλο ένα πλεονέκτημα που θα δείτε να αντανακλάται στους λογαριασμούς σας.
  • Κάνουν λιγότερο θόρυβο και ζεσταίνονται δυσκολότερα. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας, θα δουλεύετε πιο ευχάριστα, και φυσικά θα αποφεύγετε προβλήματα που προκαλεί η υπερθέρμανση.

Η City Consulting αναλαμβάνει την αναβάθμιση των υπολογιστών σας με δίσκους SSD, επιλέγοντας εκείνους που ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις της δικής σας δουλειάς. Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξασφαλίσετε την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λύση για εσάς. Εφόσον επιθυμείτε, μπορεί να διεξαχθεί έλεγχος για τα πάγια έξοδα της εταιρείας σας που αφορούν όλα τα αναλώσιμα υλικά και να γίνουν ενδεδειγμένες προτάσεις για την ελαχιστοποίηση του κόστους αυτών.