Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «CBS Evening News with Norah O’ Donnell», ο Bill Gates ρωτήθηκε αναφορικά με την πανδημία Covid-19 και την ανάπτυξη των εμβολίων, αλλά και για τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το όνομα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο για τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον συνιδρυτή της Microsoft να επιθυμεί τον μαζικό εμβολιασμό ανθρώπων με σκοπό να ενσωματώσει μικροτσίπς, την πιστεύουν το 44% των Ρεπουμπλικάνων, το 19% των Δημοκρατικών και το 24% των ανεξάρτητων!

«Οι αναρτήσεις στα social media σχετικά με εσάς και τον κορωνοϊό θεωρούνται οι πιο διαδεδομένες ψευδείς ιστορίες που κυκλοφορούν αυτήν την περίοδο. Για να είμαι ξεκάθαρη, θέλετε να αναπτύξετε εμβόλιο έτσι ώστε να εμφυτεύσετε μικροτσίπ στους ανθρώπους;» ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου O’ Donnell με τον Bill Gates να αποκρίνεται ως εξής: «Όχι, δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ οποιουδήποτε εμβολίου και οποιασδήποτε μεθόδου παρακολούθησης. Δεν έχω ιδέα από που προήλθε όλη αυτή η ιστορία».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Bill Gates θεωρεί πως ίσως ένα άρθρο που κυκλοφορούσε στο Facebook ως προπαγάνδα για τη θεωρία συνωμοσίας πυροδότησε τις θεωρίες συνωμοσίας εις βάρος του. Το άρθρο αναφερόταν σε μια έρευνα που είχε χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates σχετικά με τη δημιουργία ενός αόρατου τατουάζ που θα μπορούσε να γίνεται σε ανθρώπους για να γνωρίζουν ποιοι έχουν ελεγχθεί ή βρεθεί θετικοί στον ιό χωρίς συσκευές ιχνηλάτησης ή βάσεις δεδομένων. Ωστόσο, ούτε ο Bill Gates, ούτε το ίδρυμα του είχαν αναφέρει ποτέ κάτι σχετικό με μικροτσίπς και χαρακτήρισαν λανθασμένη αυτή τη φήμη.