Δύο χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια της πρώτης εργαστηριακά κατασκευασμένης μπριζόλας, η ισραηλινή Aleph Farms επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα πιο πολύπλοκο κομμάτι.

Πρόκειται για ένα rib-eye και ισχυρίζεται πλέον ότι μπορεί να φτιάξει οποιονδήποτε τύπο κρέατος χάριν σε μια καινοτόμο τεχνολογία τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής:

«Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνολογία 3D printing, η δική μας τεχνολογία αφορά τη βιοεκτύπωση ζωντανών κυττάρων που στη συνέχεια τοποθετούνται σε θερμοκοιτίδα για να αναπτυχθούν, να διαφοροποιηθούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους έτσι ώστε να αποκτήσουν την υφή και την ποιότητα μιας πραγματικής μπριζόλας. Το σύστημα, μας επιτρέπει τη διάχυση των θρεπτικών ουσιών σε όλο τον ιστό και προσδίδει παρόμοιο σχήμα και δομή με αυτό που συναντάμε στα ζώα πριν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η εργαστηριακή δημιουργία κρέατος έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και ήδη η Σιγκαπούρη έχει επιτρέψει την πώληση “καλλιεργημένου κοτόπουλου” στα καταστήματα. Με την τεχνολογία της Aleph Farms θα μπορέσει να δοθεί λύση και για τη δημιουργία διαφορετικών κομματιών, όπως τα έχουν συνηθίσει οι καταναλωτές από τα ζώα, και μάλιστα με τη δυνατότητα ρύθμισης των θρεπτικών συστατικών (π.χ. ποσοστό λίπους, κολλαγόνου)».