Επανάσταση φέρνει στο χώρο της μετάφρασης το εργαλείο «Transcribe in Word», λύνοντας πραγματικά τα χέρια σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ηχογράφηση σε γραπτό κείμενο σε real time.

Η Microsoft, στην online έκδοση του Word για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Microsoft 365, χρησιμοποιεί αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να ξεχωρίσει τις φωνές των διαφορετικών ομιλητών και να διαχωρίσει τη συνομιλία σε διαφορετικά μέρη, προσφέροντας επίσης εργαλεία playback, επεξεργασίας και εισαγωγής απευθείας σε κάποιο αρχείο Word.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν upload αρχεία ήχου ή video μεγέθους μέχρι και 200MB (MP3, WAV, MP4 ή M4A) και να μεταγράψουν σε κείμενο ήχο διάρκειας έως 5 ωρών, ενώ δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την απευθείας μεταγραφή με χρήση μικροφώνου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής υποστηρίζεται μόνο η αγγλική γλώσσα (EN-US), ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την υποστήριξη περισσότερων γλωσσών. Επίσης, η δυνατότητα λειτουργεί μόνο στην έκδοση Web του Word, όχι στις εφαρμογές υπολογιστή για Windows ή Mac, ούτε στις συσκευές για κινητά.